Kærligheden vinder til sidst…!

20 år gammel sidder Angelic med sin søn på 2 år og fortæller om et liv, der fik hende til at indse, at kærligheden kan vinde til sidst.

Angelic er vokset op uden kendskab til sin far og har levet et liv sammen med sin mor, der alene havde ansvaret for Angelic. Angelic har aldrig kendt til historien om sin far. Hun har forsøgt flere gange at spørge sin mor, hvor og hvem hendes far var. Men det var et svært og tabubelagt emne i familien. Hver gang Angelic forsøgte at spørge til hendes far, blev hendes mor så ked af det, at hun aldrig fik et svar. Angelic er også vokset op sammen med 6 andre søskende, som hendes mor har fået med hendes nye mand. I den nye familiesammensætning har Angelic aldrig følt sig elsket. Hver gang hendes mors nye mand kom hjem med gaver, var der aldrig noget til Angelic, for hun var ikke en del af deres familie og var ikke værdsat eller elsket. I denne periode af Angelics liv følte hun sig meget ensom og uværdig. På et tidspunkt i denne periode af hendes liv møder hun en dreng, der fortæller hende, at han elsker hende. De bliver senere kærester. Sammen med ham føler Angelic sig for første gang elsket og tryg. Denne kærlighed får Angelic til at vinde troen på sig selv tilbage. Hun fortæller, at hun sammen med ham føler sig selvsikker. Som 16-årig bliver hun uventet gravid. Da kæresten opdager dette, forsvinder han og efterlader Angelic alene med graviditeten og senere fødslen. Angelic er nu alene igen og ved ikke, hvem hun kan gå til. Efter fødslen vender kæresten tilbage. Han forklarer Angelic, at han var blevet skræmt af tanken om at være far, men at han stadig elsker hende og vil have hende tilbage. Angelic har ikke andre at gå til, og inderst inde elsker hun ham stadig, så hun tager ham tilbage. Kort tid efter bliver Angelic gravid igen med deres andet barn. Også denne gang forsvinder kæresten, og hun har ikke set ham siden. Det er nu to år siden, at hun fik sit andet barn.

Heldigvis kommer Angelic i kontakt med Turikumwe projektet. Her fortæller hun, at hun har fået troen på sig selv tilbage gennem de træninger, projektet har givet hende. Angelic føler sig igen selvsikker og har fået modet til at søge et arbejde. Hun arbejder nu med at sælge telefonabonnementer. Hun har ikke den store indtjening, men nogle dage ender hun med en profit på 500 rwf (svarende til 4 danske kroner). Når dette er tilfældet, så sørger hun for mad til sine to børn. Det er ikke hver dag, at hun får en profit, så hun lever meget fattigt. Alligevel føler Angelic sig ovenpå igen. Hun har taget et aktivt valg om at elske sine børn, så de kan føle den kærlighed, som hun selv manglede fra sin mor, også selvom de ikke kender til deres far. Når børnene bliver ældre og spørger til deres far, så vil hun fortælle dem sandheden. De skal ikke leve i samme uvished og skam, som hun selv gjorde. For Angelic elsker sine børn, og ønsker for dem, at de kan mærke hendes kærlighed.

Hun ønsker for fremtiden, at hun kan fortrænge den sorg og smerte, der er i hendes hjerte. Derudover drømmer hun om at lægge fortiden bag sig og fokusere på, at kærligheden til hendes børn kan vinde til sidst.

Angelic med sin søn på 2 år.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *