Så oprandt dagen hvor den store finale skulle stå, dagen hvor de bedste fra de 12 regionale konkurrencer skulle konkurrerer. Vi (Cathrine og Søren) troppede op i vores stiveste puds kl. 9 på skolen, hvor arrangementet skulle stå. Men synet skuffede -der var nærmest ingen mennesker og en tom skolegård. Vi fik fat på Helene, som er ansat som projektkoordinater. Hun forklarede at der var indsat en ekstra Umuganda (obligatorisk samfundstjeneste), så alle var ude at arbejde, og konkurrencen var rykket til kl. 11…

 

 

Vi fandt derfor et sted i nærheden og drak en kop kaffe mens vi spekulerede på hvordan Umuganda ville fungere i Danmark. Måske vejen ud af krisen? Måske en færdig Femern forbindelse allerede til Jul? Eller en ustyrlig omgang brok?

 

Da vi vendte tilbage kl. 11 var det til synet af en fyldt skolegård, hvor der var opsat store pavilloner til at kaste skygge på alle deltagere og gæster. Der var også bygget en scene hvorpå der var både trommesæt, guitar, bas og keyboard. Efter de indledende præsentationer gik konkurrencen i gang. Mediedækningen var massiv, der var 3 forskellige radiostationer og rwandisk tv.

Det helt store succes blev det, da ungdomsministeren dukkede op. Han så nogle af de unge optræde og holdte efterfølgende tale hvor han udtrykte stor begejstring for de unges optræden og budskaber, og arrangementet i det hele taget. Han så AEBR Youth som forbillede for kirkelige ungdomsorganisationer og han forslog et fremtidigt samarbejde.

Manden i skyggen er ministeren hvis nogen skulle være i tvivl

 

Da konkurrencen var overstået, kunne der evalueres. Glæden og tilfredsheden var helt enorm, og Vuga projektet kan allerede nu udråbes til stor succes. Vuga har både samlet de unge i Baptistkirken i Rwanda om et fælles projekt, de unge har opnået opmærksomhed og respekt i resten af kirke organisationen, og de er også nået ud til over 5000 mennesker der har overværet konkurrencerne live, for ikke at tale om alle de mennesker der har hørt om AEBR Youth gennem radio og TV. Alle disse mennesker har hørt budskaber fra de unge, om hvordan de vil udvikle Rwanda.

De fine folk får taget billede med vinderkoret fra konkurrencen. Og hvis nogen skulle være i tvivl er Cathrine og Søren også fine folk.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *