I går var vi med AEBR’s projekt “Guardians of hope” på tur i marken (faktisk ret bogstaveligt talt). Turen gik nordvest-på mod Muzanze og Gisenyi. Vi besøgte forskellige grupper tilknyttet lokale kirker, der tidligere har været meget fattige, men nu via forskellige opsparings- og investeringsteknikker har fået mere gang i deres landbrug og nu bedre kan forsøge deres familier. Det var rigtig opløftende at se! Den måde vi blev taget i mod på var meget anderledes, end hvad vi er vant til i Kigali. Det er tydeligt, at der stadig er stor forskel på at bo i byen og på landet i Rwanda (hvor ellers 90% af befolkningen er beskæftiget). Her i lokalsamfundene blev det betragtet som en ret stor ære at have os på visit og vi modtog alverdens varme hilsner på kinyarwanda. Det var ret tydeligt at vores blotte tilstedeværelse gjorde noget. Der var naturligt nok langt færre, vi kunne kommunikere med på engelsk end vi er vant til, men med lidt smil, interesse og et (omend noget ukompetent) forsøg på at tale kinyarwanda gik det helt fint.

Vi besøgte også en 66-årig AIDS-ramt kvinde, der var på det sidste stadie i livet og vi besøgte tre søskende i mellem 8-15, der mistede deres forældre i februar og nu bor i deres eget hus, kirken har hjulpet dem med at bygge. Vi havde nogle forskellige hygiejne-ting med til dem.  Det var nogle rørerende besøg, også på sin vis deprimerende, men også helt vildt at se det håb, de alle sammen havde. Wauw.

Bare køreture i Rwanda er jo en oplevelse i sig selv. Tror vi irriterede chaufføren ret meget med vores konstante “wauuuuw”, “woooow”, “åååårrrh”. Den ene udsigt slår den anden gang på gang! SÅ grønt, frodigt, storslået og uforskammet flot. Helt vildt land at være i altså!

One thought to “I marken”

  • Fan

    Så godt at høre! Og vildt at I er midt i det.

    Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *