7:30 – Står op og laver kaffeDSCN9576

8:00 – Vi spiser morgenmad på terrassen

9:00 – Møder ind på kontoret, og tager runden med at hilse på alle (om vi kender dem eller ej)

9:15 – Dagens program vendes med Simon og Laetitia

12:00 – Går hjem og spiser frokost

13:00 – Tilbage til kontoret, ellers løbetur/fitness træning

16:00 – Kor øvelse/Gå tur/Bog på terrassen/Mødes på cafe

17:00 – Lave aftensmad (hvis det er ens mad-dag)

18:30 – Spise aftensmad

19:00 – Film på Goethe Institut (hver tirsdag)

20:00 – Lave te til Asiel (vores vagt)

21:00 – Skrive dagbog

22:00 – Ligge sig ind på eget værelse

 

Sådan kunne en standart Rwanda-dag se ud. Vi er nået til det befriende punkt, hvor vi har fået en hverdag. Ikke at alt bare kører på automatgear, som det kunne gøre ”dengang jeg levede i Danmark”. Dette er vist ikke en mulighed i Rwanda, hvor vi konstant oplever noget nyt. Men nok til at vi oplever den ro der findes i at have rutiner, samt at vi er sluppet for det pres det er at være ude at rejse. Vi er flyttet.

Det har været en spændende proces at skulle bygge en hverdag op fra bunden. Det har givet en mulighed for at reflektere over, hvad jeg selv ønsker at livet skal bestå af. Vi finder begge meget energi i fysiske udfoldelser. Vi har desværre ikke været i stand til at finde noget klubsport, men i stedet har vi nogle gode fitness faciliteter. Jeg prøver også kræfter med at løbe i de 1000 bakkers land, om end jeg finder begrebet ”bakker” en voldsom underdrivelse. Derudover er vi begyndt i kor. Når man ser bort fra at ingen af os rigtig synger, vi har lidt svært ved følge med når de danser og at vi ikke helt kan huske ordene (på kinyarwanda) er det en stor succes. Det er rigtig sjovt, og folk er glade for at vi engagerer os i dem og kirken. I Rwanda er der meget stort fokus på korene, og for at være leder, skal man helst være en god sanger. Vores held at det ikke sådan i Danmark.

I weekenderne sker der altid en masse uforudsete ting, sDSCN9661å de ligner aldrig hinanden.  Vi har været heldige med en masse besøg. Udover gudstjeneste har vi dog en begivenhed vi forsøger at gøre til en tradition. At spise bagels lørdag morgen sammen med en Canadisk familien, der også samarbejder med AEBR.

Det eneste negative ved at have fået en hverdag, er at dagene begynder at flyve af sted. Det er svært at forstå, at vi allerede har været af sted i 6 uger. Vi nyder det meget, og der er hele tiden noget nyt spændende at se frem til. På mandag begynder træningen af de 12 grupper i Project Kora, så mon ikke i snart hører fra os igen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *