IMG_0532

I går kl. 9 startede vores 4-dages træning af ungdomsledere og repræsentanter fra alle projekterne rundt om i landet. Det vil sige, naturligvis startede det ikke kl. 9 (det ér jo Rwanda), men den blev vist kun 9:45, så det var ikke så slemt igen! Ligeledes forløb logistik, tekniske ting og alt andet i den dur forbløffende godt (da vi altså først have fået strømmen til at virke).

Dagen i går forløb rigtig godt med forskellige oplæg om det at være facilitator, debatkultur, fundraising og konflikthåndtering. Det var ligeledes en lang dag – omkring 10 timer. Det er lidt overvældende for os, men noget, som rwanderne er vant til. Det virker endda til, at de kan holde koncentrationen. Med hjælp fra pauser, energizers o.s.v. Alle deltagerne er rigtig motiverede, det er så fedt at se! Engagementet er stort, der stilles spørgsmål, der debatters og det er af stort set alle, både mænd og kvinder.

I dag, i morgen og torsdag tager den danske NGO Educat over (godt nok med præsentation på kinyarwanda). Det er udelukkende Educat som står  for programmet disse tre dage. Temaet er at skabe et “iværksætter mindset”. Det kan på grund af sprogbarriere samt kulturforskelle for os være svært at læse deltagerne og se, hvad de tænker, men det virker til at de alle er rigtig begejstrede.

Det er fedt og vi glæder os til de næste par dage!

P.S. I øvrigt kan vi lige nævne, at der i lørdags var den månedlige lørdags-sports-aktivitet for unge i Kigali, som vi startede i marts. Denne gang kun arrangeret af rwandere, så de kan føre det videre når vi tager hjem. Det fungerede rigtig godt og det er mægtig motiverende at have sat noget i gang på den måde. I den weekend dansede vi også traditionel rwandisk dans….jeg spår os en kort karriere.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *