DSCN9792En ting er at være en del af et godt forløb, en anden ting er at se tilbage på et godt forløb. Jeg må sige, at værende medarrangør giver det sidste senarie den største tilfredsstillelse. Det har været fire intense, og meget lærerige dage. Fra 07:00 om morgenen til 19:30 om aftenen. Det har været super fedt at følge deltagerne, der har givet den gas alle dage og været virkelig engagerede. Det giver tro på at de kan gøre en stor forskel hjemme i deres lokalgrupper.

Over de fire dage har de været igennem emner som debat facilitering, fundraising, opportunity spotting, marked analysis, concept development, new entreprenurial mindset osv. Træningen foregik i tæt samarbejde med den danske NGO Educat, og de leverede en super kompetent træning, med tilsvarende kompetente facilitatorer. Disse var selv Rwandere, hvilket sikrede en god dynamik (omend vi har fået lyttet til en masse oversættelse de sidste dage). Dette giver en gensidig forhåbning om videre samarbejde de to organisationer imellem, hvilket kan skabe nogle spændende muligheder. Pernille afholdt et oplæg om fundraising, og hvordan dette kan gøres på alternative måder, hvilket virkelig åbnede deltagernes perspektiv. Dette kunne være en god overskrift for træningen generelt, ”åbning af nye perspektiver”, hvilket i høj grad blev opnået. Det kan godt grunde i en netop overstået evaluering, hvor vi har rost hinanden til skyerne, men vi føler virkelig at det har været en stor succes, og deltagerne har forladt træningen anderledes end de kom.

Nu skal vi til at se videre fra denne store del af projektet. Om et par uger begynder vi at tage ud og besøge dem lokalt. Her skal vi snakke med dem om de business planer, de skal aflevere næste lørdag, og ellers bare generelt støtte op om dem. Det glæder vi os meget til, da vi jo også er kommet til at holde af mange af deltagerne. Det er et helt specielle forhold, der kommer når man bruger meget tid sammen, og oprigtigt vil hinanden det bedste, men ikke kan kommunikere med ord.

Disse unge er til stor inspiration. Jeg synes flere gange at have oplevet, at jo flere penge en person har, jo sværere er det at give ud af dem. Men det er som om det samme også gælder for tryghed. Jeg ved at jeg skal på universitet, finde mig et fast arbejde, og ellers have villa, Volvo og vovse. Her er det ikke alle der ved hvad der skal ske om et par måneder, men det giver dem bare endnu mere lyst til at kaste sig ud i nye ukendte projekter. Mon ikke det kunne gavne med at tage lidt flere chancer, når jeg oven i købet har et sikkerhedsnet til at gribe mig? Disse unge skal i hvert fald nok forme deres egen fremtid, og dermed det samfund de lever i.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *