Vi gør os i mere end en forstand klar til en maraton distance. I den resterende del af maj skal vi nå at besøge alle 12 grupper der deltager i Projekt Kora. Da disse er placeret i Rwandas tolv forskellige regioner, betyder dette MEGET transport tid. Vi værdsætter derfor nu blot endnu mere Rwandas utrolige naturskønhed, hvilken æder tiden op.

Det første besøg fik vi afviklet denne mandag. Efter 2½ times bus, og så en halv times moto-taxi på spændende jordvej, ankom vi til en utrolig idyllisk landsby. På en grønbakketop, og med udsigt ud over den majestatiske Lake Kivu. Lige til et postkort.  Her var 30 glade unge mennesker mødt frem, og snakkede utroligt positivt om deres gruppe. Det var virkelig en fornøjelse at høre, hvordan det at være en del af gruppen, havde gjort det muligt for mange af dem, både at færdiggøre studierne, samt at starte deres egne business’. Der var både cykelsmede, frisører, landmænd og musikere. Efter at have delt oplevelser og erfaringer, var vi godt mættede (også af den fremragende Rwandabuffet) klar til turen hjem igen. Sådan en gruppe er virkelig en kapacitet, der hjælper til at nå Kora’s mål; at unge selv er i stand til at forme deres fremtid.

En anden glædelig nyhed er at vores kollega, Helene, der er Yego’s projektkoordinator i Rwanda, har født en sund og utrolig sød pige. Det er ret utroligt med hende, allerede her to uger efter fødselen, kan hun ikke lade være med igen at følge lidt med i projektet og vejlede. En stærk afrikansk kvinde!

Dette var det ene maraton i den nærme fremtid. Det andet er mindst lige så frygtindgydende. Kigali Peace Marathon. Og det er allerede her på søndag. Vi krydser alt hvad vi har og håber, at ungdommens kådhed ikke har satset over evne.

Med mindre vi ligger dehydrerede på en af Rwandas mange bakker hører i snart fra os igen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *