På vores projektbesøg fik vi mulighed for at følge projekt Kora på tæt hånd. Det er et meget spændende projekt som er blevet taget meget godt imod blandt de unge i Rwanda. Projektet handler om indkomstgenerende aktiviteter og iværksætteri, 24 unge fra forskellige steder i Rwanda har været med i træning i dette emne, desuden har de fået til opgave at skulle være med til at arrangerer debatter ude i ungdomsgrupperne rundt i landet.

Skærmbillede 2013-07-12 kl. 13.43.51

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cathrine og jeg (Tina) fik mulighed for at overvære et par af disse debatter. Vi blev meget overrasket over hvor godt det fungerede i nogle af grupperne. Emnet i den første af de fem debatter var ”kønsroller”, hvilket var utrolig spændende at høre om. Det er klart at kønsrollerne er helt anderledes end de danske vi er vant til. Det er derfor meget spændende at se de unge debattere og lytte til hinanden.

Ud over to debatterne i Akagera og Byumba , fik vi også lov at besøge en ungdomsgruppe uden for Butare og høre hvad de har fået ud af projekt Kora indtil nu. Her fik vi fire historier fra forskellige unge som fortæller hvad projektet har gjort for dem. Dem vil vi dele med jer:

 

Skærmbillede 2013-07-12 kl. 13.44.19

 

Petronille: Kora har været med til at sætte gang i et business hvor han sælger bønner. Det er hans hovedindkomst der kommer fra salget af disse.

 

 

 

 

 

Skærmbillede 2013-07-12 kl. 13.44.30

 

Lilipa: Sælger også bønner og har gennem indtjeningen herfra fået råd til at købe sundhedsforsikring til sin familie. Desuden har hun kunne købe et par geder der kan hjælpe med at brødføde dem.

 

 

 

 

 

Skærmbillede 2013-07-12 kl. 13.44.50

 

 

Dieudonée: Sælger bananer hvor hun får en god indtjening der har været med til at sikre hende to børn sundhedsforsikring.

 

 

 

 

 

Skærmbillede 2013-07-12 kl. 13.44.57

 

Muvara: Var med i træningen fra Educat og det har givet ham stor forståelse for iværksætteri. Han startede et business som har været meget effektivt, hvor han bl.a. sælger brænde.

 

 

 

 

I gruppen i Akagera har de også startede et spændende projekt hvor de træner unge i elektronik arbejde og computer arbejde. Det er meget spændende at følge dem og se hvordan de er med til at hjælpe unge i samfundet omkring dem, ved bl.a. at træne dem i brug af computer.

Det er dejligt at se og høre at projekt Kora går godt og at projektet gør en forskel for de unge mennesker vi arbejder omkring.

Skærmbillede 2013-07-12 kl. 13.44.12

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *