DSC_0068 DSC_0089

 

Natten til mandag d. 13. Januar mødtes Theis, Anne og jeg (Sarah, medlem af DBS’s korprsåd) i Københavns lufthavn for at begive os på en lang flyvetur til Rwanda, undervejs med et lille stop i Bruxelles. Selvom vi tilbragte mange timer i et flysæde, var turen ikke helt forfærdelig. Vi fik mad og drikke, der var underholding, og vi fik såmænd også en lille pindeis til at holde humøret oppe. Vi landede i Kigali lufthavn kl 21.00 lokal tid, og mødte den store velkomstkomite, Cecilie, Ditte, Simon og Helene, som fragtede os ind til byen og til vores ydmyge bolig, som ligger i hjertet af Kigali.

Tirsdag morgen drog vi ned i byen for at mødes med Cecilie, Ditte, Simon, Ernestine og Helene, da vi skulle med dem ud og opleve en af deres Reproductive Health workshops. Dagens workshop skulle afholdes i Kinigi, i det nordlige Rwanda, hvilket betød en bustur på 2,5 timer. Under busturen til Kinigi var der gode muligheder for at nyde den dejlige natur. På turen skulle vi skifte bus en enkelt gang og her valgte vi at holde en lille frokost pause, frokost som for de fleste af os bestod af kartofler kogt i olie og bagefter grillet, det kan klart anbefales. Workshoppen i Kinigi var et godt arrangement med omkring 30 deltagere. På workshoppen var det interessant at opleve, hvordan unge fra Rwanda snakker om teenage- graviditeter, HIV/AIDS og  andre relaterede emner. De unge deltog aktivt og fik meget ud af workshoppen. Her fik de fik aflivet skrøner – eksempelvis at man kunne komme af med sine bumser i hovedet ved at have sex, og at HIV kan smitte ved at kysse eller ved at sove ved siden af hinanden. Efter workshoppen tog vi  tilbage til Kigali, hvor vi  var lige ved at skulle dyrke ekstremsport – den første bus vi skulle med fra Kinigi var proppet, så de lokale tilbød os at vi kunne blive kørt på cykler ned til den busstationen. Det skal lige siges, at der var der et sæde bag på cyklerne, men ingen sikkerhed af nogen art, hvor det var ned af bakke med en masse fart på vejen.

I dag, onsdag, har vi holdt workshop med AEBR Youth for diskutere vores visioner for fremtiden, herunder hvad vi drømmer om, hvad der skal ske i AEBR Youth, og hvordan partnerskabet skal se ud i fremtiden. Theis startede dagens workshop med at holde et oplæg om DUF’s retningslinier, som er udgangspunkt for projektansøgningen. Derefter blev deltagerne inddelt i grupper for at snakke om deres visioner for fremtiden. Der kom mange ideer og drømme på bordet. Nogle af ideerne var at udvikle de unge i AEBR Youth til at tage medansvar og blive gode ledere og videreudvikle spejderarbejdet. De næste to dage skal vi på feltbesøg for at møde nogen af de ungdomsgrupper, som har deltaget i projekt KORA.

Vi vil slutte af her Rwanda, vi glæder os til at vende tilbage snarest 🙂

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *