Workshop om frivillighed
Workshop om frivillighed

Så er det sidste dag på vores Rwanda-tur. Vi har været på partnerskabstur i en lille uge med tre formål; at se hvordan det går med vores nye projekt YOBORA, se hvordan ungdomslederne har det og tale med AEBR youth om fremtiden i organisationen.

Vi har haft en virkelig god tur, der har budt på oplevelser som motiverer og inspirerer til kommende arbejde i YEGO, og så har genset med en masse gode venner.

Lørdag holdt vi en workshop for 12 unge rwandere, som er engagerede i AEBR youth. Workshoppen handlede om begrebet frivillighed. AEBR youth er lige som BBU og DBS baseret på frivillige kræfter, og derfor er det godt, at overveje om hvad der motiverer til frivilligt arbejde, og hvordan man samarbejder om opgaver i en gruppe. Det var spændende at høre forskellige inputs og det virkede til, at workshoppen satte tanker i gang. Det er en fornøjelse at være sammen med de unge i virkeligheden, som vi for det meste mailer og skyper med. Det giver en helt anden forståelse af, hvad der foregår og hvordan arbejdet giver mening.

I går var i Gisinyi, som ligger i det nord-vestlige Rwanda på grænsen til Congo, hvor vi mødtes med 3 unge, som har deltaget på en camp i YOBORA-projektet. Vi snakkede om deres motivation for at være med i lederskabsprojektet, hvad de har fået ud af det indtil videre og hvad de håber på, fremtiden bringer. På campen i YOBORA fik de nye ideer til, hvad det vil sige at være leder og hvad et godt lederskab er. En 25-årig fyr nævnte undervisnings-formen som en af de bedste ting ved campen. Han fortalte, at de blev undervist på en måde, som var inkluderende og meget anderledes fra hvad han kender fra skolen. Denne undervisningsstil blev han meget inspireret af. En ung kvinde på 23 fortalte, at campen og deltagelsen i projektet havde givet hende håb og troen på, at positive forandringer virkelig ér mulige i Rwanda.  Det lyder til, at de alle tre får meget ud af at være med i YOBORA og forhåbentlig giver deres inspiration videre til andre i kirkerne. Vi glæder os meget til at se, hvad projektet bringer.

Der sker en masse i Rwanda i disse år; vejene bliver asfalterede, nye bygninger skyder frem over alt og vi håber og tror på, at YOBORA kan bidrage til at unge kommer til at tage del i denne udvikling som gode ledere.

 

Kærlig hilsen

Ditte og Pernille

Tre unge, som er Rwandas fremtidige ledere.
Tre unge, som er Rwandas fremtidige ledere.
Der bygges legotårn på workshoppen.
Der bygges legotårn på workshoppen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *