Så er der lige en lille kort update fra Rwanda! Denne uge har været ret hektisk så derfor kommer også dette blogindlæg om hvad der er sket.

 

Lørdag var vi over ved Jonathan & Janice (det ene af de to canadiske par på kontoret) fordi Anna var blevet spurgt om hun ville bage kage til om søndagen hvor Jonathan holdte fødselsdag (alt imens jeg (Steffen) spillede Xbox med deres søn). Søndag morgen var Anna blevet syg og jeg tog alene til gudstjeneste. Da Rwandere ikke altid er så god til det med møde tidspunkter var der kun 5 mennesker da jeg kom og alligevel var koret i fuld gang med at synge. Efterfølgende kom der så (heldigvis) nogle flere mennesker så det ikke føltes så tomt. Om aftenen tog jeg til Jonathans fødselsdag, hvilket var en rigtig hyggelig og god aften, og det var svært at sige om det var en canadisk eller en rwandisk fødselsdag, det var i hvert fald en god blanding!

 

Mandag var Anna stadig syg, men som vi danskere tit tænker så er sygdom noget der bare lige skal have noget tid før det går over. På kontoret var det dog ikke alle der delte den holdning. I Rwanda tager man altid på hospitalet (de har ikke lægehuse eller lignende) hvis bare man har det lidt dårligt. Så vi Janice blev udnævnt til at være Annas ”canadian aunt”, altså en slags caretaker. Hun tog Annas temperatur og den vidste sig da også at være over 41 grader (!!). Anna kom på hospitalet her i Kigali, og fik det hurtigt bedre efter de fik sat et drop til hende og hun fik noget væske i sig. Hun kom ud igen samme dag, kom hjem og sove hos Jonathan og Janice og fik at vide at hun skulle tage noget antibiotika.

Dagen efter vendte hun dog tilbage til hospitalet, feberen var kommet tilbage og hun kunne ikke holde pillerne i sig. Hun fik igen tilført drop, væske og så gav de hende noget af medicinen gennem blodet. Anna overnattede på hospitalet og var dagen efter rask nok til at forlade hotellet igen.

 

Resultaterne siger at det var madforgiftning, og vi mistænker det lidt for at være salmonella eftersom at Anna spiste noget af den rå dej fra den kage hun bagte om lørdagen.

Nu har hun det godt og er tilbage på arbejde, hun mangler dog stadig appetitten og efter en uge med sygedom tager det nok også lige noget tid før hun er helt på toppen igen. Jonathan og Janice hjalp os meget gennem ugen med at køre frem og tilbage og have Anna overnattende hos dem.

 

Her i weekenden har Jonathan og Janice spurgt os om vi vil passe på deres hus og hund mens de selv er på en forlænget weekend i det østlige Rwanda. Selvfølgelig har vi takket ja, med mulighed for at kunne bruge en ovn, god internet forbindelse og kælehund, hvem kan så sige nej?

 

-Anna & Steffen

10728587_10204822604185594_21263985_n10726393_10204822682307547_1576689141_n10733691_10204822601785534_379380338_n

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *