Så er der “julenyheder” fra Rwanda!

Jul i Rwanda er jo på ingen måde som dansk jul, men vi gør vores bedste på at få en form for julestemning. Blandt andet ser vi julekalender hver dag. Det er dog hverken TV2s ”Pyrus” eller DR1s ”Tidsrejsen”, nej vi ser gode gamle ”Matador”, man må jo bruge hvad man har, og dansk, det er det da! Sidste fredags var vi også inviteret til juleskuespil på den skole hvor de to canadiske missionær pars børn går på. Der blev vist ”A Christmas Carol” og serveret godter, hvilket hjalp godt på julestemningen. Derudover er der blevet bagt norske klejner, lavet havregrynskugler og risengrød. Sneen og kulden går vi så klip af/slipper vi for (kommer an på hvordan man ser på det) men vi nyder nu også solen og varmen. Solen og varmen gør dog at det nogen gange kan være svært, at tro det er december og jul.

 

Juleaften bliver nok også en del anderledes end hvad vi er vant til. Juleaften i Rwanda foregår således: Om eftermiddagen er der gudstjeneste og julekoncert indtil midnat. Når klokken slår 12 hører man så Jesusbarnet græde på radioen(altså helt bogstaveligt talt så er der babygråd på radioen), fordi nu er Jesus blevet født! Efter det går man hjem og sover og den 25. mødes man som familie til julemiddag, som består af den normale Rwanda buffet (ris, bønner, kogebananer, isombe (lokal specialitet), pomfritter, søde kartofler, kål og kød mm.) dog er der den 25. ekstra meget kød og pomfritter.

 

Vi er så blevet inviteret hjem til John og Janice (et canadisk missionær par fra kontoret) den 24. til at fejre jul med dem og deres 7 børn som kommer på besøg i juledagene. Den 25. Er vi så blevet inviteret hjem til Darrell og Laura Lee (et andet canadisk missionær par fra kontoret) for at fejre julemorgen. Så udover at deltage i gudstjenesten (om eftermiddagen) juledag så bliver det i denne omgang ikke til den store rwandiske jul, men derimod en canadisk jul i Rwanda.

 

Sidste lørdag var vi i lufthavnen for at hente Wendy og Ken som er et nyt canadisk missionær par på kontoret (ja det vrimler med canadiere). De virker rigtig flinke og vi glæder os til at lære dem bedre at kende.

 

På kontoret er vi ved at være klar til at afholde den tredje og sidste camp, som finder sted fra på mandag og indtil fredag. Vi er spændte og glæder os til at modtage de nu velkendte deltagere som vi synes er et rigtig godt hold af ambitiøse unge der gerne vil lære en masse om at være ledere for deres lokale ungdomsgrupper.

 

Vi savner familier og venner derhjemme, men vi har det godt og nyder de mennesker omkring os og de alle de oplevelser vi har. Vi er begge enige om at Rwanda er stedet at bruge et fri år på! Eller i det hele taget bare stedet at være!

 

Anna & Steffen.

10836535_10205467148782734_216580316_n
Risengrød

Norske klejner
Norske klejner

"A Christmas Carol"
“A Christmas Carol”

 

 

Ungdomsleder

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *