Vi er nu tilbage på kontoret efter en god juleferie, som startede efter den sidste camp sluttede, det var en rigtig dejlig måde at gå på juleferie efter at deltagerne havde fået diplomer og fortalt om det de havde lært i løbet af de tre camps.  Closing the camp
Dagen efter blev vi ”hyret”, som guider for John og Janices børn, som blev vist rundt i Kigalis centrum, på det store marked og transportmidlet var de dejlige små busser, hvor man rigtig kommer tæt på hinanden. Men det er rart at vi er blevet så kendte i området, at vi kunne vise andre rundt. Denne dag sluttede vi af med at spise sammen med hele familien, lækkert.
Vi var også så heldige at Ditte og hendes familie valgte at bo ved siden af os, de ankom natten til d. 21, og de havde pakker med fra Danmark: marcipan, mandler, rugbrød og pålæg og julegaver! Vi nød deres selskab det meste af den tid de var i Kigali, før de drog videre rundt i landet.
Juleaftensdag er også dåbsdag, hvilket betød at vi startede dagen med en dåbs gudstjeneste, hvor 56 mennesker tog i mod Gud. Samtidig med dåben skete inde i kirken, var der stillet op til at der kunne gives blod i bygningen ved siden af kirken. Dette skyldes at juleaftensdag i år også var Seraphim day. Seraphim er er et kor i kirken, som hvert år arrangerer denne Seraphim day, som handler om at hjælpe andre, der var derfor også mulighed for at donere både tøj, penge og andre ting. Dette blev givet til den sociale afdeling som så stod for at give det til dem som havde mest brug for det. Der blev også doneret penge nok til at 4 mennesker, som ikke har haft råd til en sygeforsikring, kunne få deres hospitals regning betalt.
Efter dette tog vi med John og Janice hjem og fik fish n’ chips, ikke så julet men lækkert alligevel, derefter tog vi tilbage til kirken hvor der var koncert også i anledningen af Seraphim day.

chrismas eve
Da vi havde været der et par timer, kørte vi, sammen med Wendy og Ken, tilbage til John og Janice og deres børn, her lavede Anna ris a ’la mande med jordbærsovs, der var selvfølgelig en hel mandel og medfølgende mandelgave, som gik til Robert den yngste søn. Herefter blev plastik juletræet, som kun var pyntet på den ene side, (i Canada står det oftest, så bagsiden ikke ses) trukket ud if midten af stuen, så vi rigtig kunne gå om det mens vi sang Glade Jul Dejlige Jul, mens canadierne stemte i med Silent Night, der blev også sunget Santa Lucia og så sluttede vi af med Nu er det jul igen, mens vi løb rundt i huset hånd i hånd, canadierne som prøvede at synge med sang dog: ”Noodle noodle noodle, and a little pasta”, alt i alt var det en rigtig god dag og aften og det var specielt hyggeligt med en lille bid Danmark.
Juledag bestod af afslapning og canadisk julemiddag hos Darell og Laura Lee (den anden canadiske familie), som også fik smagt ris a ’la mande.

ris a la mande
d. 27 tog vi på tur til Akagera national park, sammen med alle canadierne. Det var en god dag, hvor vi så mange dyr bl.a. elefanter, hvilket ikke er en selvfølge. Vi fik taget masser af billeder, snakket og også spillet spil, da vi var så uheldige at bussen havde motor problemer, da vi var ved udgangen af parken, dette betød at vi måtte vente 3 timer på at der kom en ny bus fra Kigali.
Dagen efter tog vi til hjem til Prospers fars fødselsdag, hvilket også var en god oplevelse. D. 13 var vi hjemme ved Jacky til familie fest, så nu har vi mødt begge forældre og alle søskende, og blevet en del af de to familier pga. vores venskaber med Prosper og Jacky.
Nathan fødseldagDSCN3568
Nytårsaften spiste vi lækker mongolian barbecue og fejrede det nye år med en af vores venner fra kontoret og en af hendes venner, derudover mødte vi en gruppe unge tyskere, som også havde valgt bruge et sabbat år på at tage til Rwanda. 

Dagen efter kom Ditte og resten af familien tilbage til Kigali, så vi fik snakket og drukket en kop kaffe med dem, hvilket var rigtig hyggeligt.
Nu er vi godt i gang med at planlægge de første workshops, som skal finde sted på torsdag og fredag, vi glæder os til at komme videre med denne del af projektet, og vi er spændte på hvordan det kommer til at gå.

Nytårs hilsner fra Steffen og Anna.

One thought to “Tilbage til arbejdet!”

  • Lene

    Håber I har det rigtig godt!
    Kh. Lene

    Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *