Så er der igen nyt fra os i Rwanda!

Vi er i fuld gang med at afholde workshops, og har på nuværende tidspunkt afholdt 5 ud af de 8 workshops som vi har planlagt. De første tre (som blev afholdt i Kigali, Butare og Musanze) omhandlede IT og sociale medier. Emnet i sig selv var ikke svært, i hvert fald ikke for os. Men for unge der aldrig har rørt en computer før, kan det være noget helt andet. Men deltagerne gjorde et godt forsøg og var ivrige efter at lære, for som en af de lande i Afrika med højest vækst kræver det at befolkningen kan følge med udviklingen og altså kan finde ud af at bruge IT og sociale medier.

 

De sidste 5 workshops (2 allerede afholdt) handler om noget helt andet, nemlig reproductive health, eller på godt gammeldags dansk, sexualundervisning. For os er det en anelse grænseoverskridende at undervise i, men indtil videre er det gået godt og vi har fået positiv feedback. En af grundende til at vi underviser i lige netop det emne er at det til tider kan være et ret så tabu belagt emne ude i de lokale kirker. En anden grund er også at Rwanda (ligesom så mange andre lande i Afrika) har en forholdsvis høj procentdel HIV/AIDS ramte. Derfor prøver vi via workshopsne, at gøre de unge opmærksomme på konsekvenser, former for beskyttelse og familie planlægning. Efter de to workshops hvor deltagerne også har fortalt åbent omkring rygter og myter som de har hørt før, kan vi også godt se at behovet for undervisning i emnet nogle gange kan være stort.

 

Derudover har vi været i Kingogo på besøg hos en deltager fra vores camps før nytår. Han har sammen med 15 andre unge fra hans kirke startet en lille forretning. Her er de så delt op i små grupper hvor nogle syede, andre malede og nogle strækkede og hæklede. Det var rigtig spændene at komme ud og se hvordan de styrede deres forretning og høre om hvordan de havde startet det hele. Derudover var det også spændende at komme ud til hans landsby, 3 busture fra Kigali.

 

Så som sagt mangler vi nu kun 3 workshops, så selvom vores tid i Rwanda har føltes kort må vi jo sande at vi nu har været her i 4 måneder. Den sidste tid i Rwanda skal vi bruge på de sidste workshops og derudover har vi planlagt at skulle på en 90km hike ned langs Kivu søen, fra Gisenyi til Kibuye. Det bliver uden tvivl hårdt, men vi glæder os nu alligevel til at opleve Rwandas enestående natur og de oplevelser det nu bringer med.

 

Vi nyder livet, har det godt og tænker på jer hjemme i kolde Danmark!

Tropiske hilsner fra Anna og Steffen.

 

DSCN4404

Nogle af de forskellige ting de lavede i Kingogo

DSCN4442DSCN4476

One thought to “I gang med workshops!”

  • Ruth

    Nyd Kiwusøen der er så smukt….når de sejler med deres både så synger…..en hel speciel oplevelse

    Svar

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *