Soendag d. 5. juli

Soendag fik vi det saedvanlige morgenmaaltid bestaaende af broed, omelet og banan, men udover dette fik vi ogsaa en speciel frugt som hedder treetomato, som smager af en blanding af kiwi og tomat. Det var laekkert. Klokken 9.30 gik vi i kirke hos AEBR i baptistkirken i bydelen Kacyiru, hvor vi hidtil har overnattet, der var vi med i en 3 timers lang gudstjeneste. Da vi traadte ind i kirken blev vi moedt med sang og musik. Deres gudstjeneste starter med at alle korene var oppe paa scenen for at synge nogle sange. Vi optraadte selv med “Vi vil vandre i vor Herres lys” foerst paa dansk, dernaest paa engelsk, saa swahili og til sidst kinyarwanda, hvor hele kirken begyndte at danse og synge med. Det var fedt at maerke hvilken stemning der var til gudstjenesten. Det var naermest en fest. Vi fik desuden mulighed for at overvaere en barnevelsignelse. Derudover var gudstjenesten fyldt med smaa taler og bekendtgoerelser. Efter gudstjenesten hilste vi paa dem alle og fik taget billeder.

Vi brugte middagen paa at pakke vores ting og inden vi koerte til konferencecentret, hvor vores youth camp skulle afholdes, blev Anna og Louise hoejdepunkterne mellem boernene paa vores guesthouse, fordi de tog billeder af dem og lod boernene tage selfies.

Paa youth campen er vi 15 danskere og omkring 15 rwandere. De er alle fra hver deres region. Vi startede ud med frokost og nogle danske sange. Vi lavede navneleg hvor vi laerte hinanden at kende. De synes at vores danske navne var svaere og vi synes at deres rwandiske og franske navne var svaere. Vi laerte dem at lege frugtsalat, som de var meget begrejstrede for, og lille and med vinger-sangen. Efter aftensmad var det rwandernes tur til at staa for underholdningen. Vi laerte at danse traditionelle rwandiske danse, som vi jo ikke ligefrem er naturtalenter til modsat rwanderne. Efter de havde laert os at danse, ville de gerne have at vi skulle laere dem danske danse. Vi forsoegte at laere dem lanciers og vals, hvor vals var den mest vellykkede af de to.

DSC_0061

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0077Mandag d. 6. juli

Programmet for dag 2 paa youth campen startede kl. 9.00, hvor vi igen skulle lege danske lege. Legene bestod af samurai, ninja og hoevdingebold, hvor rwanderne virkelig engagerede sig. Efterfoelgende spillede vi kortspil, hvor der paa nogle af kortene stod et emne, hvortil der var nogle spoergsmaal om vores holdninger. Spillet gik ud paa, at vi skulle laere hinanden bedre at kende, derfor var vi delt i grupper paa fire, hvor vi var to danskere og to rwandere. Efter frokost stod rwanderne for programmet, hvor vi legede nogle rwandiske lege. En af dem var bl.a. en navneleg, hvor vi skulle klappe to gange paa laarene og knipse to gange. Naar vi klappede paa laarene skulle vi sige vores eget navn to gange og naar vi knipsede skulle vi sige en andens navn to gange. Bagefter blev vi igen delt op i  hold bestaaende af to danskere og to rwandere, hvor vi skulle snakke om hinandens kulturer. Rwanderne fortalte bl.a. hvordan man holder et traditionelt bryllup og vi fortalte bl.a. hvordan vi fejrer jul.

Resten af eftermiddagen gik med faelles hygge, hvor vi bl.a. legede en stafetleg, hvor det gik ud paa at indhente det andet hold og slaa dem med en bambuspind. Aftenen blev sluttet af med baal og grillede skumfiduser.

DSC_0126

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *