Onsdag d. 8. juli

Lake Kivu

Vi er ankommet til Butare og skulle i dag ud og besoege forskellige rwandiske familier. Vi blev delt op i par, hvor vi besoegte hver vores familie. Nogle af os besoegte nogle fattige familier, som ikke havde meget at goere med, mens andre var ude at besoege nogle mere velhavende familier. Men uanset velstand var det en oplevelse for alle, hvor vi hver isaer fik indsigt i en rwandisk families hverdag.

Til aften spiste vi paa en laekker vestlig restaurant, saa der fik vi lige en pause fra saedvanlig rwandisk kost, som bestaar af ris, pommes frites og meget sejt koed.

 

Torsdag d. 9. Juli og fredag d. 10. Juli

Torsdag morgen koerte vi mod Lake Kivu i Kumbia. Paa vej dertil gjorde vi holdt ved Murambi, hvor der ligger et memorial. Mindestedet er en gammel teknisk skole, hvor rwanderne blev lokket op med loeftet om sikkerhed under folkemordet i 1994. De blev dog alle draebt. I den forbindelse har man forkalkede nogle af ligene og placeret dem i klasselokalerne. Det var en barsk oplevelse for os alle.

Efter besoeget paa mindestedet fortsatte vi turen mod Lake Kivu. Resten af torsdagen og det meste af fredagen blev brugt paa at slappe af langs soeen. Fredag morgen stod de morgenfriske op foer kl. 6, for at se solopgangen ud over bjergene. Om formiddagen tog de fleste af os ud for at sejle paa soeen, hvilket var idyllisk.

Senere koerte vi mod Kibuye, hvor vi om aftenen maatte vente naesten 3 timer paa at faa vores aftensmad. I mellemtiden gik stroemmen 2 gange. Ventetiden blev udnyttet godt med nogle kortspil (som vi efterhaanden er blevet vant til).

 

Loerdag d. 11. Juli og soendag d. 12. Juli

 Loerdag morgen koerte vi mod Gisenyi, med haab om at det var en 3-timers koeretur. Det endte dog med at blive en 6,5 timers koeretur paa nogle primitive veje.

Soendag morgen stod den paa gudstjeneste i Gisenyi’s baptistkirke, hvor vi optraadte med 3 sangnumre. Gudstjenesten var igen en laengere forestilling, hvor vi ikke forstod ret meget af hvad der foregik. Efter gudstjenesten koerte vi til Ruhengeri, hvor vi besoegte nogle HIV-ramte boern, hvis foraeldre er doede af AIDS. Vi brugte eftermiddagen paa at synge og lege med dem. Om det var til stoerst glaede for dem eller os, er et godt spoergsmaal, men en ting var sikkert, boernene havde julelys i oejnene da vi var der.

 

DSC00193 kopi

Mandag d. 13. Juli og tirsdag d. 14. Juli

Mandag morgen stod vi op med solen, da der var en vulkan der skulle bestiges af 11 personer og nogle gorillafamilier som skulle besoeges af 2 personer. Det var en haard, men fantastisk oplevelse for alle. Den oplevelsesrige dag blev sluttet af med et laekkert italiensk restaurantbesoeg midt inde i Kigali.

Tirsdag gik turen mod et stort marked, hvor vi fik handlet rwandiske souvenirs. Efter frokost koerte vi mod Kabarundo for at komme taettere paa Akagera Nationel Park.

 

 

Onsdag d. 15. Juli og torsdag d. 16. Juli

Elefant

Onsdag morgen var vi igen oppe foer solen stod op, for at komme afsted mod Akagera National Park.

Vi startede safarituren med haab om at se elefanter, giraffer og zebraer, den blev dog hurtigt afbrudt, da der stod en elefant midt paa vejen. Elefanten havde ikke ligefrem planer om at flytte sig, og vi maatte derfor tage en anden rute igennem parken. Vi kom desvaerre ikke til at opleve elefanter og giraffer taet paa, men derimod fik vi set bavianer, flodheste, zebraer, impalaer mm. Efter turen rundt i par

ken spiste vi frokost med udsigt ud over parken.

Efter frokost koerte vi tilbage mod Kigali, hvor vi igen vil overnatte sidste ga

ng paa The League, som er det sted hvor vi sov de foerste par naetter.  

Torsdag bliver brugt paa at shoppe de sidste souvenirs og ellers at pakke vores ting i taskerne. Om aftenen spiser vi aftensmad med Theis og Pernille, inden vi andre rejser hjem igen til Danmark efter en god og oplevelsesrig tur rundt i Rwanda.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *