DSC02656

De sidste uger har budt på en masse rejse for os. Vi har hidtil besøgt 8 ud af de 12 ungdomsgrupper, vi i alt skal ud til. Det er virkelig fedt at være ude at opleve, hvilken gavn grupperne har af projekt Kora. De fleste grupper har forskellige låne/spare-systemer samtidig med at de har diverse mindre inkomstgenererende aktiviteter. F.eks. har de låne/spare-systemer der gør, at gruppens medlemmer kan tage lån til at starte opdræt af svin. Nogle grupper laver noget IT-relateret, nogle laver noget kreativt med musikinstrumenter og andre beskæftiger sig med landbrug.

I alle de grupper vi har besøg er der en kæmpe motivation mellem medlemmerne. Vi hører virkelig gode historier, beretninger omkring hvordan gruppen har formået at hjælpe det enkelte medlem med sygeforsikring, skolegebyr og så videre. Er blot det halve af det vi får at vide sandt, er det helt vildt hvad grupperne formår :-)) De fleste grupper involveret i projektet har været aktive i flere år, men ikke desto mindre har Kora stadig meget at byde på for grupperne. En del af dem føler, at være gået i stå. Derfor er det givende for dem at vi kommer ud for at lave monotoring, snakke med dem, se deres aktiviteter, stille en masse spørgsmål, give lidt råd og så videre. Forhåbentlig giver det dem yderligere drivkraft og vi kan bidrage med nye perspektiver. Når vi har overstået disse første besøg skal vi besøge grupperne igen og facilitere forskellige debatter. Forhåbentligvis kommer det som en naturlig forlængelse af vores igangværende arbejde.

Så efterhånden er vi ved at være ret godt kendte i landet og det er bare så fedt at være sammen med de mennesker i virkeligheden, som vi ellers beskæftiger os med fra kontoret. Det er fortsat mærkeligt at blive modtaget som dronning Margrethe hver gang vi kommer ud til en ny gruppe, men efter vi har været der lidt tid bliver tonen mere uformel og i takt med at gruppemedlemmerne åbner mere og mere op, bliver besøget noget mere komfortabelt. Så vi nyder fortsat Rwandas sindssyge natur fra bilruden, spiser en masse rwandabuffeter og nyder livet! Der er en masse der sender hilsner til både kirken og spejderne – de viderebringes hermed.

DSCN9929

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *